Sagt om Kolorit

Kolorit har vundet flere internationale priser og har mødt stor anerkendelse i hele verden, fra Cuba til København. Herunder kan du læse et lille udvalg af danske udtalelser om Kolorit.

“… Min største oplevelse i år var koncerten med Kolorit. 18 sangere som sammen med deres dirigent, Niels Græsholm, opførte ”anderledes” kormusik – primært fra Syd‐ og Latinamerika.” Michael Bojesen, Korledernes Blad.

“Søndag aftens koncert i den smukke sal oven på Trinitatis var første gang, koret Kolorits og mine veje krydsedes. Står det til mig bliver det ikke sidste gang.” Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

“Niels Græsholm satte sine sangere i Vokalgruppen Kolorit i gang med at summe, medens han holdt en lille fortale til publikum i Ullerød Kirke søndag eftermiddag, og da han var færdig, satte koret umiddelbart ord til summelyden. Det var en raffineret begyndelse, og det skulle vise sig at være karakteristisk for Kolorit.” Knud Corneliussen, Frederiksborg Amts Avis.

“Egentlig kom jeg for at høre et af vore stærkeste rytmiske kor brillere i rytmiske excesser. Det gjorde de også, men det blev en naturlig biting i en udtryksfuld og meget emotionel koncert. Det største indtryk var den totalt mættede, indforståede klang der prægede koret. Hvad enten det var norsk brudemarch, desperat deprimeret tango eller Evert Taube i den smukkest tænkelige udsætning, blev man ramt af korets fælles fortælling hver gang.” Kjeld Silberbauer Andersen.